Lääke

NICOTINELL MINT 2 mg lääkepurukumi 204 fol

Apuna tupakoinnin lopettamiseen liittyvissä vieroitusoireissa.

Vaikuttava aine:
NIKOTIINI
Pakkauskoko:
204 fol
Markkinoija:
Haleon Finland Oy
Tämän tuotteen ostaminen edellyttää 18 vuoden ikää. Ikä varmistetaan kirjautuneilta asiakkailta automaattisesti, kirjautumattomilta asiakkailta edellytetään ostoskori-vaiheessa vahvaa sähköistä tunnistautumista.
Tilaustuote
SKU:
393959
31,90 €

Nicotinell-lääkepurukumit kuuluvat ryhmään lääkkeitä, joita käytetään apuna tupakoinnin lopettamisessa. Nicotinell-lääkepurukumit sisältävät vaikuttavana aineenaan nikotiinia. Kun pureskelet purukumia, siitä vapautuu hitaasti nikotiinia, joka imeytyy suun limakalvojen kautta. Tätä lääkevalmistetta käytetään vähentämään nikotiinin tarvetta ja nikotiiniriippuvuuden vieroitusoireiden lievittämiseen. 

Se voi siksi

 • auttaa välttämään tupakoinnin aloittamisen uudelleen, kun tupakoitsija on motivoitunut lopettamaan tupakoinnin tai
 • helpottaa tupakoinnin vähentämistä, jos tupakoitsija ei kykene tai ei halua lopettaa tupakointia kokonaan.

Käyttöohjeet
Älä niele purukumia.

 1. Pureskele yhtä purukumipalaa hitaasti, kunnes maku voimistuu.
 2. Aseta purukumi ikenen ja posken väliin.
 3. Pureskele jälleen, kun maku on muuttunut miedommaksi.
 4. Jatka purukumin pureskelua tällä tavoin noin 30 minuutin ajan.
  Vältä kahvin, happamien juomien ja virvoitusjuomien juomista 15 minuutin kuluessa

Nicotinell-lääkepurukumi on tarkoitettu vähintään 18 vuotta täyttäneille tupakoiville henkilöille. Lue pakkausseloste ennen käyttöä.

 • Annos määritetään nikotiiniriippuvuuden perusteella
 • 4 mg:n lääkepurukumi on tarkoitettu tupakoitsijoille, joilla on vahva nikotiiniriippuvuus ja tupakoitsijoille, jotka ovat aikaisemmin epäonnistuneet tupakoinnin lopettamisessa 2 mg:n lääkepurukumin avulla
 • Muissa tapauksissa käytetään 2 mg:n purukumia
 • Tavallisesti annos on 8-12 purukumia päivässä
  • 4 mg:n purukumeja käytettäessä enintään 15 purukumia
  • 2 mg:n purukumeja käytettäessä enintään 24 purukumia päivässä
  • purukumia saa käyttää enintään yhden purukumin tunnissa
 • Hoidon kesto on yksilöllinen mutta yleensä se kestää vähintään 3 kuukautta
  • sen jälkeen käyttäjän tulee vähitellen vähentää pureskeltavien purukumien määrää
 • Katso tarkka käyttöohje sekä annostelu- ja vahvuuden valintataulukko pakkausselosteesta
 • Samanaikainen happamien juomien, esim. kahvin tai mineraaliveden nauttiminen saattaa vähentää nikotiinin imeytymistä suun limakalvolta
  • Happamia juomia tulee välttää 15 minuuttia ennen purukumin pureskelemista
 • Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi

Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. Sinulla voi esiintyä muutamana ensimmäisenä hoitopäivänä heitehuimausta, päänsärkyä ja unihäiriöitä. Nämä voivat olla tupakoinnin lopettamiseen liittyviä vieroitusoireita ja aiheutua nikotiinin saannin vähenemisestä. Muita mahdollisia tupakoinnin lopettamiseen liittyviä vieroitusoireita ovat unettomuus, yskä, heikotus, väsymys, yleisesti sairas olo ja influenssan kaltaiset oireet.

Lopeta Nicotinell-lääkepurukumin käyttö ja ota heti yhteyttä lääkäriin, jos sinulle ilmaantuu jokin seuraavista vakavista allergiaoireista (hengitysvaikeuksia (angioedeema) tai anafylaktinen reaktio): kasvojen, kielen tai kurkun turvotus; nielemisvaikeudet; nokkosihottuma tai hengitysvaikeudet.

Raskaus

On hyvin tärkeää olla tupakoimatta raskauden aikana, koska se voi aiheuttaa lapsen kasvun heikentymistä. Se voi aiheuttaa myös ennenaikaisen synnytyksen tai jopa keskenmenon. Paras vaihtoehto on luopua tupakoinnista käyttämättä nikotiinia sisältäviä lääkkeitä. Jos et onnistu siinä, sinun tulee käyttää Nicotinellia vain, jos olet keskustellut asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Imetys

Nicotinell-valmisteita, kuten tupakointiakin, tulee välttää imetysaikana, koska nikotiinia erittyy äidinmaitoon ja se voi vaikuttaa lapseen. Jos terveydenhuollon ammattilainen on suositellut ottamaan Nicotinell-valmisteita imetysaikana, lääkepurukumi otetaan heti imetyksen jälkeen tai viimeistään kaksi tuntia ennen imetystä.

Säilytä alle 25 °C. Ei lasten ulottuville eikä näkyville.